El Grup Promotor de la CUP a Torroella demana explicacions al regidor de Turisme pel cas de les empreses de submarinisme

 

En els darrers dies s'han fet públiques diverses notícies sobre multesimposades per la Generalitat de Catalunya a empreses de l'Estartit dedicades al negoci de les immersions a les Illes Medes. Segons la Generalitat, aquestes multes corresponen a un excés d'activitat -més immersions de les permeses per llei- a la zona protegida de les Illes Medes. Aquestes irregularitats han estat detectades per diferents controls dels agents rurals durant l'estiu passat. S'han obert fins a 18 expedients sancionadors a diferents centres de submarinisme, que suposen 18.000 EURO de multa i que podrien arribar fins a 30.000 EURO.

Coneixedors que un membre de l'equip de govern de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit, el sr. Genís Dalmau Burgues, regidor de Turisme, Platges, Recursos Humans, Serveis Municipals i Neteja, té participació en diferents empreses del sector del submarinisme i de les immersions a les Illes Medes, sol·licitem a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí que esclareixi els fets, que informi sobre les empreses multades. En el cas que alguna de les empreses on el sr. Dalmau tingués participació s'hi veiés involucrada, n'exigiríem la seva dimissió com a regidor de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit, així com de tots els càrrecs públics que ocupa. Des del Grup Promotor de la CUP de Torroella pensem que seria totalment inadmissible que algú que dugués a terme activitats irregulars constitutives de delicte exercís l'activitat política.