Brutalitat policial al desallotjament de Can Vies

 Des de l'assemblea del Grup Promotor de la CUP de Torroella es vol denunciar públicament el desallotjament il·legítim del CSA Can Vies de Barcelona, així com la desmesurada violència i brutalitat exercida des del cos dels MMEE i concretament de les unitats de BRIMO i ARRO. No sols vers els manifestants, sinó també arribant al punt de voler reventar la redacció del mitjà independent La Directa, fet que va suposar la intervenció del diputat de la CUP David Fernàndez, periodista d'aquest mateix mitjà, que va plantar-se a la porta per impedir l'accés dels agents desfermats dels MMEE.

Durant els incidents, deliberadament causats per la policia i la multitud d'agents infiltrats, un membre de la nostra assemblea local ,  el qual cursa els seus estudis universitaris a la ciutat de Barcelona, va ser violentament agredit per agents els MMEE quan tractava de refugiar-se junt amb altres companys en un portal del barri, fet que li comportà haver de rebre assistència mèdica. Aquesta agressió va comptar amb testimonis directes, entre ells una periodista del diari Ara que fins i tot n'ha tret imatges en premsa. [Enllaç a la notícia]. També un equip de TV3 va enregistrar els fets i seguidament va entrevistar al membre de la nostra assemblea. [Enllaç a vídeo

 

El desallotjament de Can Vies s'ha dut a terme tot i el suport del barri de Sants vers aquest CSA. Durant 17 anys, aquest espai alliberat ha suposat un autèntic centre social obert a tothom, on els propis veïns del barri han fet seu aquest espai auto gestionat. És per aquest model que s'han dut a terme arreu del país i fins i tot proppassat les fronteres dels PPCC, concentracions de suport sota l'anomenat #EfecteCanVies, arribant fins i tot a Madrid i al País Basc.

 

Des d'aquí volem mostrar el nostre més enèrgic rebuig a la violència institucional exercida des de les suposades forces de seguretat, promoguda per l'Ajuntament de Barcelona amb la connivència de la Conselleria d'Interior i la complicitat de TMB.
Volem mostrar des d'aquest espai, tot el nostre suport i solidaritat vers aquells i aquelles que lluiten i resisteixen per Can Vies, així com amb tots aquells i aquelles que han patit la brutalitat policial mentre feien una defensa legítima dels seus ideals.

#CanViesNoEsToca

#CanViesResisteix 

#LaDirectaNoEsTrenca